Kvíz: Nejlepší hráči dle ankety Zlatý míč v období 1956 - 1961

Máme tu poslední díl naší cesty do historie nejlepších hráčů jednotlivých roků dle ankety Zlatý míč. Dnes na vás čeká prvních 6 let ankety, ve kterých bude vašim úkolem doplnit co nejvíce hráčů, kteří se umístili na prvních deseti místech jednotlivých ročníků. Jak si povedete?

Pokud si chcete vyzkoušet některý z minulých kvízů na Zlatý míč, najdete je všechny tady.

V letech 1956 - 1961 se uskutečnil jeden světový šampionát a jeden evropský. Mistrovství světa roku 1958 ve Švédsku vyhrála Brazílie s mladým Pelém v sestavě. Zatímco MS už nějakou dobu bylo zaběhlé, roku 1960 se uskutečnilo historicky první EURO, na němž vyhrál Sovětský svaz nad Jugoslávií (Československo skončilo třetí když porazilo 2:0 domácí Francii). Své si užíval i klubový fotbal, který v létě 1956 poznal první vítěze Ligy mistrů (respektive Poháru mistrů evropských zemí) - Real Madrid. Španělský klub ve zmíněných letech kraloval fotbalu, když vyhrál prvních 5 ročníků (ten šestý Benfica) této nové soutěže. Všechny tyto události měly vliv na podobu výsledků ankety Zlatý míč, kterou do světa vyslal časopis France Football.

A teď už zpět ke kvízu... Je to stejné jako v minulých případech. Po spuštění uvidíte 6 tabulek - jednu pro každý ročník. Hráči jsou seřazeni dle pořadí od toho nejlepšího v daném roce ankety Zlatý míč. V levém sloupečku najdete informaci o pořadí a národnosti. Pokud se zaseknete, můžete použít nápovědu, která odhalí iniciály fotbalisty.

Jak si povedete? Dejte nám vědět do komentářů níže! 😊

Nejlepší hráči dle ankety Zlatý míč v období 1956 - 1961

Odpověď:


U tohoto kvízu lze využít nápovědu. Po spuštění kvízu se tato možnost zobrazí nad počítadlem skóre.
Pozor! Pokud nápovědu využiješ, za každou další správnou odpověď nezískáš bod, ale jen půl bodu.
Co nápověda zobrazí? Iniciály hráče
Chcete mít uložené výsledky kvízů?
NovějšíKvíz: Dokážete vyjmenovat 30 nejlepších klubů dle koeficientu UEFA?
StaršíKvíz: Dokážete správně napsat jména hráčů?