Kvíz: Dokážete správně napsat jména hráčů?

Většina hráčů má jméno, které je snadné si zapamatovat, vyslovit či napsat. Jsou ale hráči jako např. Sokratis Papastathopoulos (na obrázku), u kterých celé jméno můžete s trochou nadsázky použít jako jazykolam.

V dnešním kvízu na vás čeká 12 hráčů, jejichž jméno není úplně jednoduché, a vašim úkolem bude je celé napsat správně. V téměř všech kvízech na hráče na tomto webu stačí zadat příjmení, někde dokonce uznáváme více forem (např. Verratti, Veratti, Verrati, Verati), tentokrát si však zkusíte zadat celou používanou formu jména. Nemusíte se bát speciálních znaků (místo ø můžete dát o atd.) nebo háčků či čárek, řešit nebudeme ani velká písmena. V ostatních případech však musíte být přesní.

Máte na to 13 minut, tak doporučuji si hráče rychle projet a vyplnit nejdříve ty, které znáte (a ideálně víte, jak se píší). Pokud si nebudete vědět rady, můžete použít u každého hráče zvlášť nápovědu, která odhalí první písmena jména a zbytek písmen zahalí do hvězdiček. U Sokratise by to tedy bylo S******* P***************.

U každého hráče je uvedena jeho národnost. Pokud je za národností hvězdička, tak to znamená, že se uznává jak globálně používaná verze jména (anglická), tak přejatá česká forma. V těchto případech nápověda odhalí obě formy.

Budu pak rád, když nám kromě počtu získaných bodů také napíšete, jak se vám tento typ kvízu líbil 😊

Dokážete správně napsat jména hráčů?

 


U každé otázky tohoto kvízu lze samostatně využít nápovědu. Po spuštění kvízu se tato možnost zobrazí nad počítadlem skóre.
Pozor! Pokud nápovědu využiješ, za správnou odpověď nezískáš bod, ale jen půl bodu.
Co nápověda zobrazí? První písmeno částí jména a vytečkovaný počet dalších písmen
Chcete mít uložené výsledky kvízů?
NovějšíKvíz: Nejlepší hráči dle ankety Zlatý míč v období 1956 - 1961
StaršíKvíz: Dokážete vyjmenovat kluby, které si v sezóně 2022/23 zahrály druhou nejvyšší anglickou ligu?