Kvíz: Dokážete seřadit kluby Bundesligy od toho nejstaršího?

Fotbalová historie je bohatá, plno fanoušků se pak často odkazuje na dávné časy svého oblíbeného klubu, je hrdá na cestu, kterou si tým prošel, co vše vyhrál... Málokdo ale už má ponětí o tom, jak jsou kluby vlastně staré. V dalších týdnech si postupně projdeme všechny soutěže z TOP 5, u nichž se pokusíte co nejlépe seřadit kluby ročníku 2022/23 od toho nejstaršího.

Začneme s Bundesligou, kde se nachází vůbec nejstarší tým této série, jehož kořeny sahají až do roku 1848. Na druhou stranu tam najdeme i nejnovější tým založený roku 2009.

Po spuštění kvízu uvidíte v levém sloupci pomocné datum, v pravém jednotlivé týmy. Vy se pokusíte přeházet týmy tak, jak se vám to bude jevit nejsprávnější a až vaše úpravy ukončíte, necháte si vyhodnotit, jak přesní jste vlastně byli. Samozřejmě, pokud znáte u nějakého týmu přesné datum založení (relativně často se objevuje i v logu), bude to vzhledem k hodnotě v levém sloupci výhoda. Důležité jsou jen roky, nemusíte tedy řešit, zda jeden tým byl založen v červnu a druhý v listopadu - na body to nemá vliv. U některých týmů je sporné, kdy byly založené, případně někde mohlo dojít k přejmenování... V těchto případech jsme většinou použili starší údaj používaný i samotným klubem.

Tento kvíz je sice trochu o štěstí, ale dává po skončení pěknou představu o stáří jednotlivých týmů. Jak si povedete? A je snad někdo, kdo vás svou dlouhou/krátkou historií překvapil? :-)

Dokážete seřadit kluby Bundesligy od toho nejstaršího?

Bodování

Maximálně možný počet bodů - 72
Správné umístění - 4b
O 1 místo vedle - 3.5b
O 2 místa vedle - 3b
O 3 místa vedle - 2.5b
O 10 míst a více se odečítá 2b
V ostatních případech - 0b
Info: Po spuštění kvízu je možné aktivovat "Swap mód", který vám umožní měnit pouze dvě položky mezi sebou.
Chcete mít uložené výsledky kvízů?
NovějšíKvíz: Nominace na Zlatý míč 2009
StaršíKvíz: Nejlépe hodnocení hráči Ligue 1 2021/2022 dle WhoScored