Kvíz: Nominace na Zlatý míč 2009

Pokud na náš web chodíte již nějakou tu dobu a máte rádi zdejší kvízy, pravděpodobně jste narazili na nějaký ten aktuálnější kvíz týkající se Zlatého míče. Dneškem zahájíme cestu do minulosti této kontroverzní ankety oceňující nejlepšího hráče za daný rok, konkrétně do roku 2009. Tehdy to byl z fotbalového hlediska zajímavý rok, v němž Barcelona vyhrála Ligu mistrů, což jen pomohlo Lionelovi Messimu k prvnímu ze sedmi vítězství Zlatého míče. Vzpomenete si na zbylé hráče v nominaci?

Po spuštění kvízu bude vašim úkolem vyjmenovat co nejvíce z 30 jmen, která se v roce 2009 objevila v nominaci na Zlatý míč. Hráči jsou seřazeni dle pořadí od toho nejlepšího. V levém sloupečku najdete informaci o pořadí a národnosti. Pokud se zaseknete, můžete použít nápovědu, která odhalí klub (případně kluby), v nichž hráč v daném roce působil.

Jak jsem naznačil v úvodu, tak dneškem startujeme sérii kvízů na nominaci na Zlatý míč za konkrétní roky v minulosti. Někdy příště se můžete těšit na nominaci z roku 2008, pak 2007 atd. směrem dál do minulosti.

Jak si povedete v tom dnešním? Dejte nám vědět, kolik bodů jste získali :-)

Nominace na Zlatý míč 2009

Odpověď:


U tohoto kvízu lze využít nápovědu. Po spuštění kvízu se tato možnost zobrazí nad počítadlem skóre.
Pozor! Pokud nápovědu využiješ, za každou další správnou odpověď nezískáš bod, ale jen půl bodu.
Co nápověda zobrazí? Klub(y), ve kterém hráč v roce 2009 hrával.
Chcete mít uložené výsledky kvízů?
NovějšíKvíz: Dokážete vyjmenovat nejdražší přestupy Realu Madrid?
StaršíKvíz: Dokážete seřadit kluby Bundesligy od toho nejstaršího?