Kvíz: Pamatujete na ME do 17 let v roce 2006?

Zítra to bude na den přesně 14 let od mistrovství Evropy do 17 let, které se stalo nejúspěšnějším turnajem do 17 let v historii České republiky. Turnaj hostilo 6 lucemburských měst a kromě české reprezentace se ho účastnily také reprezentační výběry Německa, Belgie, Srbska a Černé Hory, Maďarska, Španělska, Ruska a domácího Lucemburska.

Český tým v úvodním zápase skupiny porazil Srbsko a Černou Horu 2:1, poté bezbrankově remizoval s Německem a v posledním zápase skupiny porazil Belgii 3:1. V semifinále pak česká reprezentace překvapivě porazila favorizované Španělsko 2:0 a postoupila do finále, kde nešťastně podlehla Rusku 2:3 až po penaltovém rozstřelu.

Tento kvíz bude zaměřen na tento turnaj v roce 2006. V první části bude vaším úkolem doplnit soupisku českého týmu tohoto turnaje včetně trenéra. V druhé části pak budete doplňovat hráče ostatních reprezentací, kteří se následně dokázali prosadit v dospělém fotbalu. Víte například, který z ruských útočníků tohoto mistrovství si pak krátce zahrál také za Spartu? Třetí část je následně zaměřena na nejlepší střelce (tři hráči skórovali celkem 5x) a nejlepšího hráče turnaje.

V případě soupisky českého týmu uvidíte po spuštění kvízu v levém sloupci klub hráče v době konání turnaje a jeho pozici. V případě hráčů jiných reprezentací uvidíte v levém sloupci klub hráče v době turnaje a jeho národnost. V případě nejlepších střelců turnaje pak uvidíte počet gólů a národnost hráče. Případná nápověda vám zobrazí aktuální klub hráče, případně jeho poslední profesionální tým. Hvězdičkou jsou označeni stále aktivní hráči.

Přejeme hodně štěstí a dejte nám do komentářů vědět, jak se vám kvíz líbil a jak se vám dařilo! :-)

Pamatujete na ME do 17 let v roce 2006?

Odpověď:


U tohoto kvízu lze využít nápovědu. Po spuštění kvízu se tato možnost zobrazí nad počítadlem skóre.
Pozor! Pokud nápovědu využiješ, za každou další správnou odpověď nezískáš bod, ale jen půl bodu.
Co nápověda zobrazí? Současný klub hráče, případně jeho poslední profesionální tým
Chcete mít uložené výsledky kvízů?
NovějšíKvíz: Galácticos - dokážete vyjmenovat všechny hráče?
StaršíKvíz: Filmy s fotbalovou tématikou