Kvíz: Dokážete vyjmenovat základní sestavy vedoucích týmů nejsledovanějších soutěží?

V dnešním kvízu si otestujete, zda máte přehled o sestavách vedoucích týmů nejsledovanějších ligových soutěží.

V kvízu na vás čeká celkem 6 tabulek - pro každého tabulkového lídra jedna. On termín "základní sestava", jak je v názvu kvízu uveden, není úplně přesný, protože půjde o jedenáctku hráčů, kteří v letošní ligové sezóně nasbírali nejvíce minut. Tohle neplatí jen u Realu Madrid, kde by se do této sestavy dostali dva brankáři. Jelikož oba nasbírali stejný počet minut, tak byl upřednostněn ten, který v poslední době dostával více prostoru. Pro Kepu tak zbylo místo jen na naší náhledovce 🙂

V každé tabulce uvidíte v levém sloupečku základní pozici hráče (brankář, obránce, záložník, útočník) a jelikož je to někdy velmi sporné, je tato informace doplněna pro menší pomoc číslem dresu. Na spodku každé tabulky budete ještě doplňovat jméno trenéra. Pokud si nebudete vědět rady, nápověda vám může odhalit iniciály.

V kvízu jsou kromě zmíněného Realu Madrid ještě zástupci Bayeru Leverkusen, Interu Milan, PSG a (jelikož je česká liga u nás jedna z nejsledovanějších) Sparty. Pochopitně nechybí ani klub Premier League, kde tato volba byla nejspornější, protože vede Liverpool, ale Manchester City má se ztrátou dvou bodů zápas k dobru. Jelikož od doby, co vznikl poslední kvíz na Liverpool byly vytvořeny hned tři kvízy o Manchesteru City (poslední tady), tak jsem upřednostnil celek z Anfieldu (děkuji fandům Manchesteru City za pochopení 💚).

Dost bylo povídání, hurá na to! Po skončení kvízu nám můžete dát vědět, jakého výsledku jste dosáhli 😊

Dokážete vyjmenovat základní sestavy vedoucích týmů nejsledovanějších soutěží?

Odpověď:


U tohoto kvízu lze využít nápovědu. Po spuštění kvízu se tato možnost zobrazí nad počítadlem skóre.
Pozor! Pokud nápovědu využiješ, za každou další správnou odpověď nezískáš bod, ale jen půl bodu.
Co nápověda zobrazí? Iniciály hráče
Chcete mít uložené výsledky kvízů?
NovějšíPrémiový kvíz: Vyznáte se v osmifinalistech Ligy mistrů?
StaršíKvíz: Dokážete vypsat obránce s historicky nejvyšší hodnotou?