Kvíz: Dokážete vyjmenovat hráče, za které dostala Benfica nejvíce peněz?

Před týdnem jste si tu mohli zkusit kvíz na nejdražší hráče, které Inter Milan koupil do svého týmu, no a dnes se zaměříme na jejich soupeře ve čtvrtfinále Ligy mistrů - Benficu. Vezmete to ale z opačné strany a pokusíte se vyjmenovat hráče, za které portugalský klub dostal nejvíce peněz při jejich prodeji.

Takový kvíz se nabízí vzhledem k fungujícímu systému klubu, který je schopen vyhledat různě po světě hráče, zapracovat je do svého týmu a pak ne zřídka je prodat za velkou částku dál do Evropy. Zatímco za 20 či více milionů eur klub přivedl v historii "jen" 6 hráčů (4 už jsou prodaní a v kvízu označeni hvězdičkou, Éverton koupený za rovných dvacet milionů eur se nechytl a před sezónou odešel za 14 milionů eur do Flamenga, Julian Weigl stál stejnou částku a hostuje v Gladbachu), tak naopak za alespoň 20 milionů eur (o tyhle hráče půjde ve kvízu) jich prodal hned 25, přičemž dva hráče za sumu přesahující hranici 100 milionů eur.

Po spuštění kvízu na vás čeká v levém sloupci částka, za kterou hráč Benficu opustil a také jeho národnost. Pokud si nebudete vědět rady, tak můžete využít nápovědu, která odhalí klub, který hráče koupil.

Jak si povedete? Dejte nám vědět do komentářů níže :-)

Dokážete vyjmenovat hráče, za které dostala Benfica nejvíce peněz?

Odpověď:


U tohoto kvízu lze využít nápovědu. Po spuštění kvízu se tato možnost zobrazí nad počítadlem skóre.
Pozor! Pokud nápovědu využiješ, za každou další správnou odpověď nezískáš bod, ale jen půl bodu.
Co nápověda zobrazí? Klub, do kterého hráč odešel
Chcete mít uložené výsledky kvízů?
NovějšíKvíz: Nejlepší hráči dle ankety Zlatý míč v období 1968 - 1973
StaršíKvíz: Dokážete vyjmenovat týmy TOP 5 lig hrající delší dobu okolo středu tabulky?