Martyho glosa: Gakpo rozšiřuje ofenzivní sílu Liverpoolu

Liverpool včera večer oficiálně dotáhl příchod Codyho Gakpa. Jeden z objevů MS se do Premier League stěhuje z PSV za 42 milionů eur.

Předešlé týdny se v souvislosti s Gakpem spekulovalo hlavně o Manchesteru United, přicházely zprávy, že PSV bude chtít kolem 70 milionů... Liverpool byl v pozadí těchto zpráv a nakonec předběhl všechny zájemce a získal mladého Nizozemce za rozumnou cenu. Byť Gakpa plno fanoušků objevilo až na MS v Kataru, kde vstřelil 3 góly, už v létě však se závěrečnou ligovou bilancí 12 gólů a 13 asistencí poutal pozornost. Letošní sezónu začal ještě lépe a v její polovině se mohl pyšnit bilancí 9+13 (jen liga, napříč soutěžemi to je 13+17).

Gakpo je primárně levým křídlem, což je pozice, na které má poměrně pevnou pozici Luis Díaz, případně jsme tam občas vídali i Dioga Jotu (ten je ale komplexnější a zahraje na všech ofenzivních pozicích). Výhodou nové posily může být, že oba konkurenti na této pozici nemusí být v první dny jeho angažmá kvůli prožitým zraněním zcela fit a také jeho nedávná úspěšná zkušenost s pozicí více středu hřiště (ofenzivní záložník či středový útočník). I tak ale přemýšlím, jak to Klopp má v plánu řešit, protože když byl Díaz fit, herně mi nejednou přišel jako možná nejlepší hráč týmu. Gakpo určitě přichází na rozšíření kádru a ze všech týmů PL je z mého pohledu právě Liverpool pro něj nejlepší volbou. Je však otázkou, zda mu případné dlouhodobé hraní mimo preferovanou pozici, kde bude mít rovněž tvrdou konkurenci, bude sedět.

Každopádně takhle na první dojem je Gakpo skvělá posila a po jeho výkonech na MS i za slušnou cenu. Jak tento přestup hodnotíte vy?

Marty
 

NovějšíVyhlášení soutěže se Sazka fantasy
StaršíPodcast #32: MS je za námi - rozbor medailistů, nejlepší jedenáctka turnaje a další