Kvíz: Nominace na Zlatý míč 1999

V roce 1999 se odehrálo památné finále Ligy mistrů, v němž Manchester United v samém závěru otočil zápas s Bayernem. Výrazný rok měl Brazilec Rivaldo, který svými góly táhl Barcelonu k ligovému výkonu a za své výkony byl později oceněn ziskem Zlatého míče. Spolu s ním dostalo v této anketě alespoň jeden hlas dalších 30 hráčů a dnes se pokusíte je všechny vyjmenovat. Jak si povedete?

Pokud jste nezkoušeli předešlý kvíz na nominaci hráčů na Zlatý míč za rok 2000, najdete ho tady.

Po spuštění kvízu se pokusíte vyjmenovat co nejvíce z 31 jmen, které se v roce 1999 objevily v nominaci na Zlatý míč a zároveň dostaly alespoň jeden hlas. Hráči jsou seřazeni dle pořadí od toho nejlepšího. V levém sloupečku najdete informaci o pořadí a národnosti. Pokud se zaseknete, můžete použít nápovědu, která odhalí klub (případně kluby), v němž hráč v daném roce působil.

V celkové nominaci se objevilo dalších 22 hráčů, kteří však nedostali ani jeden hlas. Kvůli zachování nějaké přijatelné obtížnosti kvízů tyto hráče od tohoto ročníku budeme vynechávat. Pro zajímavost to byli: Fabien Barthez, Dennis Bergkamp, Laurent Blanc, Gianluigi Buffon, Frank de Boer, Marcel Desailly, Giovane Élber, Pep Guardiola, Filippo Inzaghi, Patrick Kluivert, Paolo Maldini, Fernando Morientes, Hidetoshi Nakata, Emmanuel Petit, Gus Poyet, Oleksandr Shovkovskyi, Lilian Thuram, Sylvain Wiltord a Gianfranco Zola.

Kolik dokážete získat bodů? Dejte nám vědět do komentářů níže :-)

Nominace na Zlatý míč 1999

Odpověď:


U tohoto kvízu lze využít nápovědu. Po spuštění kvízu se tato možnost zobrazí nad počítadlem skóre.
Pozor! Pokud nápovědu využiješ, za každou další správnou odpověď nezískáš bod, ale jen půl bodu.
Co nápověda zobrazí? Klub(y), ve kterém hráč v roce 1999 hrával.
Chcete mít uložené výsledky kvízů?
NovějšíKvíz: Dokážete vyjmenovat hráče, kterým od léta nejvíce vzrostla jejich hodnota?
StaršíKvíz: Dokážete přiřadit kluby Ligy mistrů v sezóně 2022/23 k jejich stadionu?