Kvíz: Nejfotbalovější města dle 90min.com

Fotbalový web 90min.com v nedávno době vytvořil žebříček třiceti nejfotbalovějších měst světa. Dokážete odhadnout, která města se dostala do výběru?

Celý žebříček pochopitelně není úplně objektivní, proto se nevztekejte, pokud v něm nějaké město nenajdete nebo bude na jiné pozici, než kterou byste očekávali. Autoři žebříčku se snažili vybrat města, ve kterých je fotbal jedním z hlavních témat, fanoušci chodí na stadiony, klubové dění je velkou součástí jejich života... Určitě pomohlo, pokud je ve městě více větších klubů (a ideálně je mezi nimi značná rivalita), případně jeden opravdu velký.

Po spuštění kvízu uvidíte 30 políček pro hledaná města. V levém sloupci kromě pořadí naleznete zemi, ve které se město nachází. Pokud se budete trápit, můžete využít nápovědu, která zobrazí nějaký klub z daného města. Do nápovědy jsem se snažil vybírat kluby tak, aby jejich název neobsahoval město. Pokud to někde nebylo možné, je místo názvu města "(Město)".

Jaké město je nejfotbalovější podle vás? Chybí vám nějaké v žebříčku? Můžete nám to napsat spolu s vašim výsledkem do komentářů :)

Nejfotbalovější města dle 90min.com

Odpověď:


U tohoto kvízu lze využít nápovědu. Po spuštění kvízu se tato možnost zobrazí nad počítadlem skóre.
Pozor! Pokud nápovědu využiješ, za každou další správnou odpověď nezískáš bod, ale jen půl bodu.
Co nápověda zobrazí? Klub, který ve městě hraje (pokud je v názvu klubu město, je místo města "(Město)")
Chcete mít uložené výsledky kvízů?
NovějšíKvíz: Hráči/trenéři tohoto milénia s nejvíce zápasy za Inter Milan
StaršíKvíz: Nominace na Zlatý míč 2004