Kvíz: Dokážete vybrat hráče, kteří byli klienty Mina Raioly?

Včera odešel ze světa fotbalový agent Mino Raiola. Mnohými fanoušky a zástupci klubů nenáviděný kvůli svým praktikám, avšak jeho klienty velebený pro schopnost dostat je do lepších klubů a získat více peněz. V jeho stáji byla spousta fotbalových hvězd, možná vůbec nejznámější je jeho spojení se Zlatanem Ibrahimovićem, který ve své knize velmi dobře popisuje důležitost Raioly na svou kariéru, zastupoval však i české hráče Pavla Nedvěda (mimochodem jeho přestup ze Sparty do Lazia byl prvním Raiolovým přestupem po rozjetí vlastního podnikání) a Zdeňka Grygeru.

Raiola se narodil v Itálii kousek od Neapole roku 1967, jeho rodina se však krátce poté přestěhovala do Nizozemska, kde mladý Mino vyrůstal a během dospívání pomáhal s chodem rodinné restaurace. Do světa fotbalových agentů se dostal roku 1992, když byl součástí agentury pomáhající nizozemským hráčům získat angažmá v Itálii. Že nešlo o nic malého dokládá i fakt, že byl u domluvy, která poslala do Interu Milan dnes již legendárního Dennise Bergkampa. Raiola se později osamostatnil a začala tak jeho cesta mezi nejvlivnější fotbalové agenty fotbalové historie. Zastupoval hodně hráčů a o ty půjde v dnešním kvízu.

Po spuštění kvízu se vám objeví 25 jmen hráčů, z nichž hned patnácti Mino Raiola dělal fotbalového agenta. Máte 15 pokusů a finální skóre bude odrážet vaši úspěšnost při vybírání.

Jak si povedete? Dejte nám vědět, jak jste dopadli :-)

Dokážete vybrat hráče, kteří byli klienty Mina Raioly?

Chcete mít uložené výsledky kvízů?

Počet správných možností: 15

NovějšíKvíz: Znáte nejdražší posily Realu Madrid?
StaršíKvíz: Dokážete vyjmenovat fotbalisty s největší hodnotou v mladém věku?