"Ženy by se měly raději věnovat plotně" i tento názor se objevil ve videu točeným pod hlavičkou FK Příbram

Internetem se začalo šířit video klubu FK Příbram a vzbudilo mnoho emocí. Ptáte se proč? Hráči druholigové Příbrami se totiž měli v krátkém videu vyjádřit na téma ženského fotbalu. Většina fotbalistů se k ženskému fotbalu vyjádřila neutrálně nebo že jim nevadí, ale nelíbí se jim, pár fotbalistů mají k ženskému fotbalu sympatie a pak tu je pár názorů, které absolutně zastínily ty ostatní. Jde především o tyto dva komentáře:

 

“Bez komentářů, protože já se k tomu vyjadřovat nebudu a oni ať nekomentujou nás a ne*erou se do nás” vyjádřil se k tématu bez servítek Stanislav Vávra.
“No tak není to asi úplně sport pro holky, spíš by se měly věnovat víc plotně. Ale proč ne, když je to baví, tak ať ho hrajou”  sdělil svůj názor rozesmátý Tomáš Dočekal.

 

Pokud šlo středočeskému celku jen o dosah za jakoukoliv cenu a klidně i negativní PR, tak moc gratulujeme, to se jim rozhodně povedlo. Z pozice ženy, ale především člověka pracujícího v marketingu si prostě myslím, že tohle video nemělo jít ven. Rozhodně bych nechtěla, aby se o mém týmu, který čerstvě sestoupil z první ligy a v aktuálním ročníku druhé ligy se plácá těsně nad sestupovou pozicí, mluvilo v širší fotbalové veřejnosti jen kvůli tomu, že udělal jedno video, které je šířeno v takto negativním duchu. Snažila bych se obsah vytvářet naopak cestou zajímavostí o týmu, vytvořením video klubového magazínu nebo rozhovory s hráči. Případně ukázkou nejlepších šancí z odehraných zápasů. Ale je opravdu smutné, že poprvé se v této sezóně nějak více hovoří o Příbrami na konci listopadu a navíc ve spojení s tímto videem.

 

Kdybych mohla se své pozice někoho naopak ocenit, že i s malým rozpočtem se dá dělat kvalitní PR, pak bych rozhodně zmínila například druholigovou Líšeň, která svými Tweety reagujícími na aktuální dění bavila internet.

 

Pozitivně se mi pak jeví smýšlení lidí v diskuzích pod videem, ať již na Instagram či Facebooku, kde většina diskutujících moc nechápe, proč tohle video šlo ven a s názory některých fotbalistů nesouhlasí. K videu připojila svůj názor golmanka české reprezentace a PSG Barbora Votíková, která pro chlapce z Příbrami připraví asi nějakou videoodpověď. V komentářích se objevil i názor Jakuba Jankta, který nepochopil, jak někdo takovéto video může prezentovat a ženská Sparta vyzvala hráče z Příbrami o souboj v dovednostech, aby změnila jejich pohled na ženský fotbal.

 

Ač si myslím, že Příbram video zpětně odprezentuje tak, že to měla být všechno jen nadsázka a nemělo se brát vůbec vážně, tak mi to přijde velmi neuctivé a to například i vůči třetiligovému celku žen z Příbrami. Třetí liga žen je zcela amatérskou soutěží, devčata to hrají jen proto, že je fotbal baví. Musí být tedy ohromnou psychickou “vzpruhou”, že takové video vypustí klub, jehož logo nosíte na hrudi. Než jsem tento text dopsala, tak na Instagramu žen z Příbrami se objevila reakce na video (viz fotka níže), která se s mým původním názorem celkem ztotožňuje. A jaký je váš názor? 


 


Jak se vám článek líbil?

Průměr:

83%




NovějšíBundesliga Newsletter - Liga začíná
Starší#OLEOUT - Jaká je aktuální situace v Manchesteru United?