Kvíz: Dokážete vyjmenovat nejlepší hráče mistrovství Evropy?

V dnešním kvízu zabrousíme trochu do historie mistrovství Evropy. Zaměříme se však až na posledních 5 šampionátů – počínaje tedy turnajem v roce 2000. A o co v dnešním kvízu půjde?

Zaměříme se na nejlepší hráče jednotlivých turnajů. Počet vybraných nejlepších hráčů do týmu turnaje se během let měnil, například na turnaji v roce 2000 bylo vybráno 22 hráčů, zatímco na posledním turnají v roce 2016 bylo vybráno pouze 11 hráčů.

Po spuštění kvízu uvidíte několik tabulek – každá z nich bude věnována jednomu turnaji. Dále uvidíte informaci o tom, zda je vybraný hráč brankář, obránce, záložník či útočník a jaké je národnosti. Případná nápověda zobrazí iniciály hráče. Někteří hráči jsou přitom vedeni různě jako záložníci či útočníci podle toho, na jaké pozici v daném turnaji hráli.

Jako bonus je v kvízu ještě tabulka s vybranou nejlepší jedenáctkou celé historie mistrovství Evropy (tedy již od prvního turnaje v roce 1960).

Celkem v kvízu můžete získat až 113 bodů. Dokážete získat všechny? Zkuste si náš kvíz a po jeho skončení nám napište váš výsledek do komentářů!:-)

Dokážete vyjmenovat nejlepší hráče mistrovství Evropy?

Odpověď:


U tohoto kvízu lze využít nápovědu. Po spuštění kvízu se tato možnost zobrazí nad počítadlem skóre.
Pozor! Pokud nápovědu využiješ, za každou další správnou odpověď nezískáš bod, ale jen půl bodu.
Co nápověda zobrazí? Iniciály hráče
Chcete mít uložené výsledky kvízů?
NovějšíKvíz: Dokážete vyjmenovat hráče s nejvíce zápasy na mistrovství Evropy?
StaršíKvíz: Dokážete vyjmenovat nejhodnotnější hráče na Copa América 2021?