Kvíz: Dokážete vyjmenovat všechny hráče nominované na ocenění Golden Boy?

Anketa Golden Boy (v překladu Zlatý chlapec) je fotbalové ocenění, které je udělováno sportovními novináři zvolenému mladému hráči do 21 let, jenž působí v některé z nejvyšších fotbalových evropských lig. Cena byla založena v roce 2003 italskými novinami Tuttosport. Každý ze zúčastněných novinářů může nominovat 5 hráčů, 10 bodů udělí dle svého uvážení nejlepšímu z nich, 7 bodů druhému, 5 bodů třetímu, 3 body čtvrtému a 1 bod pátému.

Na hlasování se podílí tisk z 20 evropských zemí, kromě již zmíněnách Tuttosport hlasují např. také francouzské L'Équipe a France Football, britské The Times, nizozemské De Telegraaf, španělské As, Marca a El Mundo Deportivo, portugalské A Bola a Record, německé Bild a Kicker, řecké Ta Nea, ruské Pressing Agency, chorvatské Slobodna Dalmacija, ukrajinské Sport Express, rumunské Gazeta Sporturilor a další.

Od roku 2003 bylo oceněno již 17 hráčů a co se týká národnosti, se třemi vítězstvími jsou nejčastějšími vítězi francouzští hráči. Historicky prvním vítězem byl nizozemský záložník Rafael van der Vaart (tehdy ještě v dresu Ajaxu), posledním vítězem je portugalský hráč Atlética Madrid João Félix.

V dnešním kvízu se podíváme na letošní dvacetičlennou nominaci v této anketě. Nejvíce nominovaných hráčů aktuálně působí v anglické Premier League (6), ve španělské LaLize působí 4 hráči. Tři hráči aktuálně hrají v německé Bundeslize a francouzské Ligue 1. Pouze dva nominovaní hráči aktuálně hrají v italské Serii A a zbylí dva hráči působí mimo TOP 5 lig.

Vítěz ankety Golden Boy by měl být oznámen 14. prosince a největšími favority na vítězství jsou dva hráči německého Dortmudu. Víte, o jaké hráče se jedná? A dokážete vyjmenovat i všechny ostatní hráče? Po spuštění kvízu uvidíte v levém sloupci vždy národnost hráče a jeho současný klub. Někteří hráči si tak nominaci do ankety Golden Boy vysloužili za působení v jiném klubu, než ve kterém aktuálně působí. Případná nápověda zobrazí iniciály hráče.

Kdo myslíte, že získá letošní ocenění Golden Boy? Napište nám to do komentářů společně s vaším výsledkem! :-)

Dokážete vyjmenovat všechny hráče nominované na ocenění Golden Boy?

Odpověď:


U tohoto kvízu lze využít nápovědu. Po spuštění kvízu se tato možnost zobrazí nad počítadlem skóre.
Pozor! Pokud nápovědu využiješ, za každou další správnou odpověď nezískáš bod, ale jen půl bodu.
Co nápověda zobrazí? Iniciály hráče
Chcete mít uložené výsledky kvízů?
NovějšíKvíz: Dokážete vyjmenovat kluby, které se probojovaly do základních skupin LM a EL?
StaršíKvíz: Znáte trenéry nejlepších týmů TOP 5 lig?