Kvíz: Dokážete vyjmenovat nejlepší hráče v historii reprezentace?

Česká reprezentace odehrála proti Kypru svůj jubilejní 800. zápas (v součtu se zápasy československé reprezentace). V souvislosti s tím přinesl Deník Sport anketu o historicky nejlepší jedenáctku české reprezentace v rozestavení 4-4-2. Na veřejností zvolenou nejlepší jedenáctku se můžete podívat na webu Deníku Sport, my se však v dnešním kvízu zaměříme na samotnou nominaci. Do ní se dostalo celkem 6 brankářů, 13 obránců, 13 záložníků a 12 útočníků. V nominaci jsou i hráči, kteří za reprezentaci hráli již nějaké to desetiletí zpátky, proto je kvíz velmi obtížný. Kolik hráčů ve výběru do historicky nejlepší jedenácky reprezentace dokážete vyjmenovat?

Po spuštění kvízu uvidíte v levém sloupci pozici hráče (dle toho, jak je uvádí Deník Sport) dále klub (případně kluby), za který/které daný hráč odehrál nejvíce zápasů a rok, ve kterém daný hráč ukončil svou kariéru. Případná nápověda zobrazí iniciály hráče.

Po skončení kvízu nám napište, jak jste si vedli a jakých jedenáct hráčů byste do ideální sestavy vybrali vy osobně! :-)

 

Dokážete vyjmenovat nejlepší hráče v historii reprezentace?

Odpověď:


U tohoto kvízu lze využít nápovědu. Po spuštění kvízu se tato možnost zobrazí nad počítadlem skóre.
Pozor! Pokud nápovědu využiješ, za každou další správnou odpověď nezískáš bod, ale jen půl bodu.
Co nápověda zobrazí? Iniciály hráče
Chcete mít uložené výsledky kvízů?
NovějšíKvíz: Znáte trenéry nejlepších týmů TOP 5 lig?
StaršíKvíz: Dokážete správně seřadit nejlepší reprezentace světa?