Kvíz: Dokážete vyjmenovat kluby, které se probojovaly do základních skupin LM a EL?

Dnešní den je tím, kdy se začínají hrát skupinové zápasy nejprestižnější soutěže fotbalových klubů – Ligy mistrů. Letošní sezóna je již jejím 66. ročníkem a 29. ročníkem od zavedení nového formátu. Se třinácti tituly je nejúspěšnějším týmem LM Real Madrid, loňský vítěz Bayern Mnichov získal svůj šestý titul. Za dva dny pak odstartují také skupinové zápasy jubilejního 50. ročníku Evropské ligy a 12. ročníku od zavedení nového formátu. Loňský vítěz Sevilla je i historicky nejúspěšnější tým Evropské ligy, a to se šesti získanými tituly.

V dnešním kvízu se zaměříme na obě evropské soutěže – Ligu mistrů a Evropskou ligu a zaměříme se na všechny týmy, které se dokázaly probojovat do základních skupin. Dokážete vyjmenovat všechny týmy, které budou bojovat o vítězství v prestižních evropských soutěžích?

Po spuštění kvízu uvidíte v levém sloupci danou soutěž, konkrétní skupinu a zemi, ze které klub pochází. Případná nápověda zobrazí první písmeno názvu klubu. V některých případech je uvedeno první písmeno klubu v českém přepisu a v závorce první písmeno v anglické verzi

Po skončení kvíz nám napiště do komentářů, jak jste byli v kvízu úspěšní! :-)

Dokážete vyjmenovat kluby, které se probojovaly do základních skupin LM a EL?

Odpověď:


U tohoto kvízu lze využít nápovědu. Po spuštění kvízu se tato možnost zobrazí nad počítadlem skóre.
Pozor! Pokud nápovědu využiješ, za každou další správnou odpověď nezískáš bod, ale jen půl bodu.
Co nápověda zobrazí? První písmeno názvu klubu
Chcete mít uložené výsledky kvízů?
NovějšíKvíz: HIGHER nebo LOWER? #CZ/SK verze
StaršíKvíz: Dokážete vyjmenovat všechny hráče nominované na ocenění Golden Boy?