Kvíz: Znáte hráče nejlepších týmů TOP 5 lig, kteří nosí číslo 10?

V našich předchozích kvízech jste si již mohli vyzkoušet přiřadit trenéry (zde) či kapitány (zde) k nejlepším týmům TOP 5 lig z minulé sezóny. Dnes se opět podíváme na stejné týmy, ale s tím rozdílem, že nás budou zajímat hráči s číslem 10 na dresu.

Až od roku 1993 jsou čísla na dresech přímo přiřazovány konkrétním hráčům. Do té doby byla čísla přiřazena podle pozic, na kterých hráči hráli. Číslo 10 typicky nosili útočníci nebo vysoko hrající záložníci. Na těchto pozicích přitom většinou hráli ti vůbec nejlepší a nejkreativnější hráči. V minulosti toto číslo nosil například Eusébio, Diego Maradona, Pelé, či Michel Platini. Takže i když skončil dosavadní systém přidělování čísel, číslo 10 zůstalo magickým a prestižním číslem pro většinu fotbalistů. Také většina fotbalových klubů číslo 10 uděluje svým nejlepším hráčům.

V dnešním kvízu tedy budete přiřazovat 25 hráčů s číslem 10 na dresu k jejich týmům. Jeden fotbalový klub aktuálně nemá hráče, co by nosil číslo 10 na dresu, a to kvůli tomu, že aktuálně žádný hráč tohoto týmu není čísla 10 hoden, neboť toto číslo dlouhá léta nosila opravdová legenda klubu. Víte, o jaký klub se jedná? A přiřadíte správně i všechny ostatní hráče s magickým číslem 10 na dresu k jejich týmům?

Napiště nám po skončení kvízu, jak se vám kvíz líbil a jak jste byli úspěšní! :-)

Znáte hráče nejlepších týmů TOP 5 lig, kteří nosí číslo 10?

Chcete mít uložené výsledky kvízů?
NovějšíKvíz: Dokážete vyjmenovat nejhodnotnější hráče Serie A?
StaršíKvíz: Znáte tyto přezdívky fotbalových klubů?