Kvíz: Dokážete správně seřadit nejlepší reprezentace světa?

V dnešním kvízu se zaměříme na nejlepší reprezentační týmy podle žebříčku FIFA. Dokážete je správně seřadit?

Žebříček FIFA je oficiální žebříček fotbalových reprezentací, které jsou členy mezinárodní konfederace FIFA. Národní reprezentace, jejichž asociace jsou členy FIFA, jsou bodovány na základě výsledků s nejlepšími reprezentacemi světa. Myšlenka žebříčku přišla na svět v prosinci 1992 (v platnosti od ledna 1993) a od této chvíle se na jejím čele vystřídalo osm reprezentací (Argentina, Brazílie, Francie, Německo, Itálie, Nizozemsko, Španělsko a Belgie), z nichž nejvíce času na něm strávila Brazílie.

Bodovací systém stojí na základě, který se opírá o zápasy zaštiťované konfederací FIFA. Právě a jedině z těchto utkání vzejdou výsledky a následně body, z nichž je žebříček sestaven. Obsahuje utkání za poslední 4 roky s tím, že novější výsledky mají větší váhu při vytváření žebříčku než duely z předchozích let. Zápasy také mají různou „důležitost“, s čímž počítá i žebříček.

Po spuštění kvízu uvidíte celkem 20 reprezentací seřazených abecedně a vaším úkolem bude tyto reprezentace správně seřadit dle FIFA žebříčku. Dvě reprezentace mají shodně bodů a proto obě figurují na stejné pozici. Jak si povedete? Dejte nám po skončení kvízu vědět do komentářů! :-)

Dokážete správně seřadit nejlepší reprezentace světa?

Bodování

Maximálně možný počet bodů - 80
Správné umístění - 4b
O 1 místo vedle - 3.5b
O 2 místa vedle - 3b
O 3 místa vedle - 2.5b
O 11 míst a více se odečítá 2b
V ostatních případech - 0b
Info: Po spuštění kvízu je možné aktivovat "Swap mód", který vám umožní měnit pouze dvě položky mezi sebou.
Chcete mít uložené výsledky kvízů?
NovějšíKvíz: Dokážete vyjmenovat nejlepší hráče v historii reprezentace?
StaršíKvíz: Dokážete vyjmenovat nejhodnotnější hráče TOP 30 zemí podle ratingu FIFA?