Kvíz: Poznáte hráče podle jejich tetování?

Tetování je zde již od pravěku a již tehdy mělo svou funkci - sloužilo jako ochrana před nemocemi, používalo se při náboženských rituálech nebo při určení příslušnosti k nějakému kmeni. V Evropě se tetování rozšířilo zejména díky námořníkům a později i vojákům. Námořníkům tetování sloužila jako osobní lodní deník nebo jachtařská knížka. Vyprávěla námořníkovu historii, potvrzovala jeho zkušenosti na moři. Určitými motivy pak ukazoval námořník svou odvahu a schopnosti. Tetování má mnohaletou tradici i ve vězeňství, a to jako projev odvahy, vzdoru proti systému a nepodřizování se pravidlům. Dnes je tetování zcela běžné a je především estetickou a módní záležitostí. I tak ale pro spoustu lidí představuje reprezentativní, symbolický či rituální význam. 

Tetování pak neodmyslitelně patří i k fotbalistům. Ti jsou ve svých tetováních (často až příliš) kreativní, u některých však lze najít za tetováními větší příběh a hlubší smysl. Připomínka blízkých nebo pocta úspěchům přitom patří k těm vůbec nejobvyklejším tetováním.

V dnešním kvízu se zaměříme právě na tetování fotbalistů, ať už hlubokomyslná, kontroverzní či dokonce zcela absurdní. Dokážete správně přiřadit hráče k jejich tetováním? To zjistíte v našem kvízu! Po jeho skončení nám dejte vědět do komentářů váš výsledek! :-)

Poznáte hráče podle jejich tetování?

Chcete mít uložené výsledky kvízů?
NovějšíKvíz: Které týmy kopaly v 21. století nejvíce penalt?
StaršíKvíz: Dokážete vyjmenovat nejlepší střelce letošní sezóny?