Kvíz: Čeští fotbalisté, kteří si zahráli v Asii nebo Americe

Snem většiny fotbalistů je zahrát si za jednu z TOP lig, ať už se jedná o anglickou Premier League, španělskou La Ligu, německou Bundesligu, italskou Serii A, či francouzskou Ligue 1. Ne každý fotbalista však dostane tu šanci a mnohdy tak volí netradičnímu angažmá v poměrně exotických destinacích, jako jsou Argentina, Kostarika, Mexiko, USA, Čína, Japonsko, Indie, Jižní Korea, či dokonce Malajsie.

A právě to bude tématem dnešního kvízu! Vaším úkolem bude vyjmenovat ty hráče, kteří si zahráli v těchto zemích. Kupříkladu jeden z českých světoběžníků po krátkém působení v českých klubech prošel čínskými kluby i kluby v Íránu, další stále aktivní hráč prošel mládežnickými kluby v Argentině. Několik českých hráčů si pak zahrálo i v indické lize, kde jeden z nich indickou Super League dokonce vyhrál. Víte o koho se jedná? A víte, kteří současní čeští trenéři působili v Japonsku, či kteří fotbaloví experti České televize působili v Kostarice nebo v Mexiku? Dokážete vyjmenovat všechny tyto české legionáře?

Po spuštění kvízu uvidíte v levém sloupci zemi, ve které daný hráč působil, dále období působení a pozici hráče. Hvězdičkou jsou označeni stále aktivní hráči. Případná nápověda vám zobrazí aktuální klub hráče (pokud je hráč stále aktivní), případně kluby, za který toho daný hráč nejvíce odehrál. U jednoho z hráčů, který neodehrál tolik zápasů, jsou v nápovědě uvedeny jeho slavnější fotbaloví příbuzní.

Po skončení kvízu nám do komentářů dejte vědět, jak se vám kvíz líbil a především, jaký byl váš výsledek! :-)

Čeští fotbalisté, kteří si zahráli v Asii nebo Americe

Odpověď:


U tohoto kvízu lze využít nápovědu. Po spuštění kvízu se tato možnost zobrazí nad počítadlem skóre.
Pozor! Pokud nápovědu využiješ, za každou další správnou odpověď nezískáš bod, ale jen půl bodu.
Co nápověda zobrazí? Aktuální klub hráče (pokud je hráč stále aktivní), případně kluby, za který toho daný hráč nejvíce odehrál.
Chcete mít uložené výsledky kvízů?
NovějšíKvíz: Znáte názvy národních stadionů?
StaršíKvíz: Kdo byl tehdy v bráně?