Kvíz: Znáte nejlepší střelce národních týmů?

V dnešním kvízu se zaměříme na historicky nejlepší střelce vybraných národních týmů. V kvízu je celkem 63 zemí, ke kolika z nich dokážete správně napsat hráče, jež si v národních barvách připsal nejvíce vstřelených branek?

Krom všech účastníků Mistrovství světa v kvízu nalezeneme i další větší či menší fotbalové země. Po spuštění kvízu se v levém sloupci objeví země a kolik její nejlepší střelec nasázel gólů. Jelikož je to podle mého názoru velmi těžký kvíz a některá jména nejsou téměř známá, u čísla vyjadřujícího počet gólů můžete vidět značku * (hráč ještě neukončil reprezentační kariéru) nebo ° (hráč ještě v posledních deseti letech reprezentoval). U čísel bez zmíněných značek se jedná o starší hráče. K dispozici je také nápověda, která zobrazí křestní jméno hráče a nějaký evropský klub, za který nastupoval. Většinou je vybrán ten tým, v jehož dresu hráč vstřelil nejvíce branek nebo strávil nejdelší část kariéry.

U některých zemí není vzhledem k jejich minulosti zcela jasné, kdo je doopravdy jejich nejlepším střelcem. Střelec Oleg Blokhin nasázel za tým SSSR 42 gólů, což je více, než má současný ruský nejlepší střelec, Blokhin je však Ukrajinec a k téhle národnosti se po rozpadu SSSR hlásil. Stejně jako Antonín Puč, nejlepší střelec Československa, má více gólů než historicky nejlepší střelec Slovenska, ale je české národnosti, tak v kvízu chybí, jelikož se již našel hráč, který v českém dresu zaznamenal více gólů. Pár zemí má dva střelce, kteří vstřelili stejný počet branek, v kvízu je ten, který na to potřeboval méně zápasů.

Jak jsem již psal, tento kvíz je velmi těžký, proto je na něj 20 minut. Dokážete získat přes 60%?

Nejlepší střelci národních týmů

Odpověď:


U tohoto kvízu lze využít nápovědu. Po spuštění kvízu se tato možnost zobrazí nad počítadlem skóre.
Pozor! Pokud nápovědu využiješ, za každou další správnou odpověď nezískáš bod, ale jen půl bodu.
Co nápověda zobrazí? Křestní jméno hráče a evropský tým, v němž působil.
Chcete mít uložené výsledky kvízů?
NovějšíKvíz: Jak dobře znáte loga fotbalových klubů?
StaršíKvíz: Které týmy letos můžeme vídat v TOP 5 evropských ligách?