Prémiový kvíz: Nejlepší střelci bez významné klubové trofeje

Velmi podstatnou součástí fotbalu jsou trofeje, často pak bývají oslavováni střelci, kteří svými góly k trofejím pomohou. Jsou ale i hráči, kteří sice během své kariéry vstřelili hodně branek, ale významnější klubová trofej se jim (zatím) vyhýbá.

Náhledový obrázek i "forma" Bayernu tak nějak nechává pochopit myšlenku, která po posledním týdnu stála za vytvořením tohoto kvízu. Kromě tohoto hráče naleznete v kvízu dalších 19 fotbalistů, kteří za některý z týmů TOP 5 lig vstřelili nejvíce branek, ale nezískali žádnou významnou klubovou trofej, tedy nevyhráli ligu, ligový pohár ani evropský pohár.

Po spuštění kvízu uvidíte v levém sloupečku počet gólů a národnost hráče. Pokud hráč již ukončil kariéru, je tam přidána hvězdička. Nápověda odkryje aktuální klub u těch hráčů, kteří ještě hrají v evropských soutěžích, aktuální klub plus bývalý evropský u hráčů, kteří hrají mimo Evropu, a bývalý klub u bývalých fotbalistů.

Kvíz je docela těžký. I když většinu jmen budete nejspíš znát, nebude jednoduché si na ně hned vzpomenout. Doporučuji neváhat s dřívějším použitím nápovědy oproti tomu, jak jste zvyklí s nápovědou pracovat.

Subjektivně mi přijde, že po ukončení kvízu může být zajímavé si jména projít znovu a alespoň nad některými se zamyslet, protože spousta hráčů byla/je považována za velmi dobré střelce, ale k jejich smůle si dosud nemohli užít oslavy cenné trofeje.

Tak jak si povedete? Dejte nám vědět do komentářů níže 😊

Poznámka: Tento kvíz je jen pro předplatitele našeho Herohero. Pokud mezi ně ještě nepatříte, budeme rádi, když se k nim přidáte, pomůžete tak celému Kopačáku růst.

Tento kvíz je jen pro naše předplatitele

Pokud jej chcete odemknout, více informací naleznete tady.

NovějšíKvíz: Dokážete vypsat záložníky s historicky nejvyšší hodnotou?
StaršíKvíz: Dokážete vybrat týmy s nevyššími příjmy za loňskou sezónu?