Kvíz: Dokážete vyjmenovat hráče Arsenalu, kteří odehráli nejvíce zápasů pod Arsénem Wengerem?

Arséne Wenger byl nedávno spolu s Alexem Fergusonem uveden do síně slávy Premier League. Na našem webu jste si v minulosti již mohli zkusit kvíz na hráče, kteří si připsali nejvíce startů pod Alexem Fergusonem v Manchesteru United, dnes se dostane i na legendárního kouče Arsenalu.

Wenger své trenérské kvality nechal výrazně promluvit během angažmá v Monacu, kde strávil dlouhých 7 let, během kterých dovedl tým z knížecího státu k jednomu titulu a jednomu prvenství v ligovém poháru. Po konci v Monacu a půlroční pauze přijal nabídku japonského Nagoya Grampus, kde působil do konce září roku 1996. Vzhledem k tomu, že Arsenal v tom období hledal trenéra a rozhodl se oslovit Wengera, japonská mise byla ukončena. Asi nikdo tehdy nečekal, že Arsenal tímto krokem našel řešení na postu trenéra na dlouhou dobu dopředu, natož na celých 22 let. Arsenal pod jeho vedením dokázal vyhrát 3x ligu, přičemž hlavně poslední mistrovská sezóna 2003-04 je dnes památnou kvůli jejich sérii bez porážky. Cesty velkého kouče s týmem Gunners se rozešly na konci sezóny 2017/18 po úctyhodných 1235 zápasech.

V tomto kvízu se pokusíte vyjmenovat co nejvíce hráčů Arsenalu, kteří si pod Wengerem připsali alespoň 200 startů. Takových fotbalistů bylo hned 30.

Po spuštění kvízu uvidíte v levém sloupečku počet zápasů, pozici a národnost hráče. Pokud budete tápat, můžete využít nápovědu, která odhalí iniciály hráče.

Jak si povedete? Dejte nám vědět do komentářů níže :)

Dokážete vyjmenovat hráče Arsenalu, kteří odehráli nejvíce zápasů pod Arsénem Wengerem?

Odpověď:


U tohoto kvízu lze využít nápovědu. Po spuštění kvízu se tato možnost zobrazí nad počítadlem skóre.
Pozor! Pokud nápovědu využiješ, za každou další správnou odpověď nezískáš bod, ale jen půl bodu.
Co nápověda zobrazí? Iniciály hráče
Chcete mít uložené výsledky kvízů?
NovějšíKvíz: Znáte nejhodnotnější anglické hráče?
StaršíKvíz: Které týmy Premier League letos již vyměnily manažera?