Kvíz: Nejlepší hráči dle ankety Zlatý míč v období 1974 - 1979

V dalším díle (předchozí najdete tady) našeho kvízu na nejlepší hráče dle ankety Zlatý míč se dostáváme dále do historie, konkrétně do let 1974 - 1979. Kolik z nejlepší desítky hráčů dle jednotlivých let dokážete vyjmenovat?

Během uvedeného období se odehrály dva světové šampionáty, které promluvily do umístění v anketě. Roku 1974 na domácím turnaji zvítězilo Západní Německo 2:1 nad Nizozemskem, o 4 roky později pak Nizozemci byli ve finále poraženi dalším pořadatelem - Argentinou. Pro Argentince to bylo historicky první vítězství MS, ale zrovna povedená sezóna jejich hráčů nemohla být ve Zlatém míči zohledněna, protože ten ještě několik let byl uzavřen jen pro evropské hráče. Na výsledky ankety ale rozhodně mělo vliv EURO 1976, které skončilo u nás velmi památným vítězstvím Československa.

Po spuštění kvízu uvidíte 6 tabulek - jednu pro každý ročník. Hráči jsou seřazeni dle pořadí od toho nejlepšího v daném roce ankety Zlatý míč. V levém sloupečku najdete informaci o pořadí a národnosti. Pokud se zaseknete, můžete použít nápovědu, která odhalí iniciály fotbalisty.

Jak si povedete? Dejte nám vědět do komentářů níže! :-)

Nejlepší hráči dle ankety Zlatý míč v období 1974 - 1979

Odpověď:


U tohoto kvízu lze využít nápovědu. Po spuštění kvízu se tato možnost zobrazí nad počítadlem skóre.
Pozor! Pokud nápovědu využiješ, za každou další správnou odpověď nezískáš bod, ale jen půl bodu.
Co nápověda zobrazí? Iniciály hráče
Chcete mít uložené výsledky kvízů?
NovějšíKvíz: Dokážete vyjmenovat nejlepší hráče napříč herní sérií FIFA dle národnosti? #2
StaršíKvíz: Dokážete seřadit trenéry české reprezentace podle toho, jak šli po sobě?