Kvíz: Nominace na Zlatý míč 1996

Nominaci Zlatého míče roku 1996 výrazně ovlivnilo EURO. Na památném anglickém turnaji náš výběr došel až do finále, kde byl poražen Němci. Naše úspěšné tažení nezůstalo bez povšimnutí a hned 4 hráči se objevili v nominaci na Zlatý míč (jediný Pavel Nedvěde nezískal bod). Celkově v nominaci bylo 50 hráčů, přičemž alespoň jeden hlas dostalo 32 z nich. Tyhle hráče se pokusíte vyjmenovat v dnešním kvízu. Jak si povedete?

Pokud jste nezkoušeli předešlý kvíz na nominaci hráčů na Zlatý míč za rok 1997, najdete ho tady.

Po spuštění kvízu se pokusíte vyjmenovat co nejvíce z 32 jmen, které se v roce 1996 objevily v nominaci na Zlatý míč a zároveň dostaly alespoň jeden hlas. Hráči jsou seřazeni dle pořadí od toho nejlepšího. V levém sloupečku najdete informaci o pořadí a národnosti. Pokud se zaseknete, můžete použít nápovědu, která odhalí klub (případně kluby), v němž hráč v daném roce působil.

V celkové nominaci se objevilo dalších 18 hráčů, kteří však nedostali ani jeden hlas. Kvůli zachování nějaké přijatelné obtížnosti kvízů tyto hráče vynecháme. Pro zajímavost to byli: Oliver Bierhoff, Laurent Blanc, Zvonimir Boban, Enrico Chiesa, Edgar Davids, Robbie Fowler, Thomas Helmer, Bernard Lama, Jari Litmanen, Andreas Möller, Pavel Nedvěd, Jay-Jay Okocha, Raí, Dejan Savićević, Mehmet Scholl, Diego Simeone, Gianluca Vialli a Javier Zanetti.

Kolik dokážete získat bodů? Dejte nám vědět do komentářů níže :-)

Nezapomeňte na to, že tento kvíz může být soutěžní! Podrobnosti o probíhající soutěži najdete zde.

Nominace na Zlatý míč 1996

Odpověď:


U tohoto kvízu lze využít nápovědu. Po spuštění kvízu se tato možnost zobrazí nad počítadlem skóre.
Pozor! Pokud nápovědu využiješ, za každou další správnou odpověď nezískáš bod, ale jen půl bodu.
Co nápověda zobrazí? Klub(y), ve kterém hráč v roce 1996 hrával.
Chcete mít uložené výsledky kvízů?
NovějšíKvíz: Sto nejlepších fotbalistů historie dle FourFourTwo
StaršíKvíz: Dokážete vyjmenovat nejdražší mladé hráče současnosti?