Kvíz: Slovo fotbal v jiných jazycích? #1

Zatímco na hřišti je hra, které říkáme fotbal, univerzálním jazykem, který můžete ovládnout i beze slov, v psaném textu už je tomu za hranicemi naší země jinak, a to už jen u samotného pojmenování našeho oblíbeného sportu. Pochopitelně, ve spoustě zemí se fotbal nazývá podobně jako je tomu u nás, jen se jinak píše, ale jsou země, u nichž byste těžko bez kontextu hledali spojení s fotbalem. V dnešním kvízu si vyzkoušíte, zda dokážete odhadnout, jak se ve vybraných zemích fotbalu říká.

Po spuštění kvízu uvidíte v levém sloupci 16 zemí, v pravém pak 16 překladů slova "fotbal". Úkol je jednoduchý - přiřadit zemi z levého sloupce k pojmenování v pravém sloupci. U některých zemí je hvězdička, která značí, že hledaný výraz byl přepsán z jiného písma do latinky (dle Google překladače).

Kvíz jsem rozdělil na dvě části, v té dnešní najdete země začínající na A-L.

Ano, dnes to není moc o fotbalových schopnostech, jako spíš o těch lingvistických. Věřím však, že i tak to pro vás bude zajímavé a třeba se něčemu přiučíte. Jako u jiných kvízů, tak i tentokrát budeme rádi, když se s námi podělíte o výsledek :-)

Kvíz si vyzkoušel i známý youtuber z kanálu THE TOP. Jak se mu vedlo? Na to se můžete podívat tady. Budete lepší? :)

Slovo fotbal v jiných jazycích? #1

Chcete mít uložené výsledky kvízů?
NovějšíKvíz: Nejlépe hodnocení hráči Serie A 2021/2022 dle WhoScored
StaršíDokážete vyjmenovat nejhodnotnější hráče do 21 let?