Kvíz: Hráči s nejvyšší tržní cenou dle CIES

Před pár dny společnost CIES Football Observatory zveřejnila seznam nejhodnotnějších hráčů dle jejich metriky. Oproti známějšímu Transfermarktu se tato metodika výpočtu liší. Zatímco Transfermarkt hodnotí nějakou celkovou hodnotu hráče v delším čase, CIES více zohledňuje aktuální potenciál pro přestupový trh, do kterého výrazně zahrnuje věk a například i smlouvu (hráče s letos končící smlouvou tedy vysoko nenajdete). No a právě jedna nedávno podepsaná velká smlouva zařídila změnu na úplné špici seznamu. 

V posledním vydání žebříčku bylo zveřejněno 100 hráčů. Nebudeme tu troškařit a v dnešním kvízu se pokusíte vyjmenovat co nejvíce hráčů z této stovky. Po spuštění kvízu kromě odhadované hodnoty hráče v milionech eur uvidíte i národnost. Pokud se pak zaseknete, můžete si pomoct nápovědou, která zobrazí klub, v němž hráč poslední měsíce působil.

Některá jména jsou jasná, jiná vás téměř jistě překvapí, další budete hledat marně (např. Mané - za rok mu končí smlouva a má už 30)... Ať už dopadnete jakkoliv, budeme rádi, když nám dáte do komentářů vědět, jak jste v tomto kvízu uspěli :-)

Hráči s nejvyšší tržní cenou dle CIES

Odpověď:


U tohoto kvízu lze využít nápovědu. Po spuštění kvízu se tato možnost zobrazí nad počítadlem skóre.
Pozor! Pokud nápovědu využiješ, za každou další správnou odpověď nezískáš bod, ale jen půl bodu.
Co nápověda zobrazí? Klub, ve kterém hráč působil na konci sezóny 2021/2022
Chcete mít uložené výsledky kvízů?
NovějšíKvíz: Nejlépe hodnocení hráči Premier League 2021/2022 dle WhoScored
StaršíKvíz: Znáte nejdražší přestupy českých hráčů do sezóny 2009/10?