Co byste měli sledovat - Čeští fotbalisté v zahraničí

V prvním díle rubriky "Co byste měli sledovat" jste se mohli dozvědět o zajímavé stránce Svět rozhodčích. Dnes si představíme trochu větší a zaběhlejší stránku, která nese název Čeští fotbalisté v zahraničí.

Tento projekt funguje již přes 4 roky a jeho součástí je kromě aktivního facebookového profilu (a méně aktivního instagramového) také web www.cefoza.cz.

Jak již název vypovídá, práce administrátora se točí kolem českých hráčů působících v zahraničí. Nejde tu však jen o hráče v nejlepších ligách, byť ti tu pochopitelně také mají své místo, ale aktuální informace se dozvíte i o hráčích v nižších anglických ligách či v týmech ve Skotsku, Belgii nebo třeba Polsku, občas se objeví zpráva i z nějaké exotičtější destinace jakou je například Malta, na níž také lze najít českou fotbalovou stopu.

Projekt se dá rozdělit na to, co je možné najít na webu a co na sociálních sítích. Na sociálních sítích jsou především aktuální informace. Pokud nějaký Čech dá gól, objeví se v sestavě kola nebo se kolem něj stane něco zajímavého, informace se dočtete právě tady. Web je oproti tomu zaměřený spíš na dlouhodobé informace. Kromě přehledu aktuálních hráčů v zahraničí web obsahuje i historické informace o působení našich fotbalistů za hranicemi naší země, zváštní sekce je věnována vítězům trofejí, přestupům, statistikám či různým přehledům.

Tento projekt sleduji přes tři roky a jen musím ocenit, jakou práci tam správce dělá. Udržet tak dlouho nadšení pro věc a vysokou kvalitu příspěvků, navíc mít do toho stále aktuální web... Není to děláno pro peníze, nehoní se lajky, není tu bulvár, tohle se jednoduše dělá pro lidi. Není v Česku moc fanouškovských projektů, o nichž by se něco podobného dalo říct, natož aby fungovaly tak dobře několik let.

Pokud se zajímáte o český fotbal, stránka Čeští fotbalisté v zahraničí si rozhodně zaslouží vaši pozornost.

 

Budu rád, když mi do komentářů napíšete, jak se tato stránka líbí vám :)

Případně pokud máte tipy na další zajímavé stránky, budu rád, když mi o nich dáte vědět. Mělo by jít o fotbalové stránky, které fungují alespoň pár měsíců, mají maximálně pět tisíc sledujících (Facebook nebo Instagram) a dělají něco originálního, co jinde nenajdete. Žádný bulvár, žádné spekulace, neposílejte prosím ani stránky jednotlivých klubů či hráčů. Těším se na to až spolu objevíme další zajímavé stránky a také na to, že se jim dostane více pozornosti, kterou si za svou skvělou práci zaslouží.


Jak se vám článek líbil?

Průměr:

85.7%




NovějšíPřípad Kúdela i nadále pokračuje. Hnusné vzkazy na Twitteru po zápase s Walesem
StaršíOčima fanoušků: Chelsea - na startu nové éry