Shrnutí zápasu 2. kola Fortuna ligy - MFK Karviná vs. FC Baník Ostrava

V pondělí jsem byl svědkem druhořadého slezského derby mezi týmy MFK Karviná a Baník Ostrava. Před začátkem zápasu jsem očekával spíš defenzivní hru od obou stran, ale to mě ovšem útok Baníku hned po pár minutách vyvedl z předtuchy. Na jedničku zelenobílých – Pastornického se řítil nájezd za nájezdem a po deseti minutách to mohlo vypadat mnohem hůře než 0-1 pro Ostravské, kdy úspěšně z dorážky skóroval hlavou hroťák Chacharských Smola. Po celou dobu zápasu kolovala po skromném, ale krásném stadionu domácích velmi emotivní atmosféra, což se dalo od derby čekat.

Po vstřeleném gólu jakoby ostravským došel elán do hry, ke hře se dostali Karvinští, ale trápila je po celou dobu hry koncovka. Tlak přerušil až zvyšovací gól na 0-2 z nenápadné akce, kterou proměnil Jirásek a udělil tak domácím lekci z produktivity.

Mnoho hráčů, jak už to tak při derby bývá, nezvládlo udržet své nervy a emoce na uzdě a žluté karty lítaly proudem. O tom kolik z nich bylo udělených právem bychom mohli polemizovat, podle pískotu a nadávek fanoušků rozhodčí zápas absolutně nezvládl, s čímž se i já můžu ztotožnit a vůbec bych se nedivil výroku Komise rozhodčích v podobě pokuty.

V závěrečném tlaku dokázali domácí snížit na 1-2 po hlavičce Smrže z přímého kopu. V posledních deseti minutách se dokonce dohrávalo na obou stranách v desíti, když se Lingr a Fillo nechali zbytečně vykartovat, ostatně hra v závěru už se prvoligovému fotbalu moc nepodobala.

Zápas jsem si ale ve finále opravdu užil a i přes velkou marodku Karviné, podali hráči výkon nad má očekávání, remíza by tomuto zápasu dle mě slušela více.

A jaký zápas jste o víkendu navštívili vy? Můžete se o zážitek podělit v komentářích a rád si je přečtu.


Jak se vám článek líbil?

Průměr:

83.4%




NovějšíRecenze filmu: Rebel, hrdina, podvodník, Bůh - Diego Maradona
StaršíGriezmann v Barceloně