Kvíz: Nejdražší cestovatelé fotbalové historie

V současné době bývá běžné, že lepší hráči přestupují do lepších týmů za obrovské peníze. Pokud navštěvujete tento web často, tak jistě víte, že tu již je kvíz na nejdražší přestupy historie, ve kterém se objevují nejdražší přestupy jednotlivě, může tam tak být nějaký hráč i víckrát (třeba Neymar, za něhož pořádný balík dala krom PSG i Barcelona). Tento kvíz je však mnohem složitější, neboť tyhle částky nejen sčítá, ale také bere v potaz pouze hráče, za které bylo v minulosti zaplaceno více než třikrát. I z toho důvodu tu nenajdete zmíněného Neymara nebo třeba Cristiana Ronalda, za něhož zaplatily "jen" tři kluby (Manchester United, Real Madrid a Juventus).

Po spuštění kvízu uvidíte v levém sloupečku částku v milionech eur, kterou za hráče kluby dohromady utratily. V závorce je počet klubů, jež se na této částce podílely, jako malá nápověda může sloužit národnost hráče. V kvízu se tak neberou v úvahu volné přestupy či hostování bez poplatku, jelikož hráč neměl mnohdy na výběr, protože nedostal smlouvu či jako mladý byl poslán na hostování, aby získal cenné zkušenosti. Hostování, za které bylo klubu zaplaceno se ale do kvízu započítává. Tohle omezení na 4 a více klubů, které za hráče zaplatily, má dva velké důvody. Prvním je, že věřím, že to bude pro vás zajímavé a budete se muset více zamyslet, tím hlavním je ale dnešní fotbalový trh, který by do kvízu vynesl každého drahého hráče z posledních dvou let, čímž by se to celé možná až moc podobalo zmíněnému kvízu na nejdražší přestupy historie. Pokud se budete trápit, doporučuji si vzít dodatečnou nápovědu, která vypíše tři kluby, které za hráče zaplatily nejvíce. U některých hráčů uvidíte nějaký tým víckrát, což není chyba, může to znamenat například to, že hráč byl klubem koupený více než jedenkrát. Pokud je u nějakého týmu hvězdička, tak to znamená, že je v současné sezóně jeho aktivním hráčem.

Snad je to pochopitelné, tak hurá na to! Kolik dokážete získat bodů? :) 

Nejdražší cestovatelé fotbalové historie

Odpověď:


U tohoto kvízu lze využít nápovědu. Po spuštění kvízu se tato možnost zobrazí nad počítadlem skóre.
Pozor! Pokud nápovědu využiješ, za každou další správnou odpověď nezískáš bod, ale jen půl bodu.
Co nápověda zobrazí? Tři kluby, které za hráče daly nejvíce peněz (pokud je mezi nimi současný klub, je u něj hvězdička)
Chcete mít uložené výsledky kvízů?
NovějšíKvíz: Co víte o Barceloně?
StaršíKvíz: 100 let od založení Československa