Jak se Fabrizio Romano stal nejslavnějším fotbalovým novinářem

Autorem tohoto článku je správce instagramového profilu Pískej To a tady vychází na základě domluvené spolupráce.

Který fotbalový fanoušek by v současné chvíli neznal jméno Fabrizia Romana. Tento fotbalový žurnalista a redaktor si u fanoušků získal obrovskou důvěru a uznání. Na jeho slavné „Here we go“ čeká v lednu a v letních měsících snad každý. Jak ale začala jeho cesta k respektovanému zdroji informací a co o něm možná nevíte?

Tento italský novinář se narodil 21.2.1993 v Neapoli a jeho kariéra fotbalového novináře se začala psát už v sedmnácti letech. Tehdy ještě psal články pro menší italské webové stránky. O rok později se přestěhoval do Milána a vypustil do světa první velkou a exkluzivní novinku. Zatímco se Fabrizio věnoval psaní pro menší weby, kontaktoval ho italský fotbalový agent, který pracoval pro Barcelonu. Tento agent spolupracoval s několika mladými hráči a to včetně Maura Icardiho. Agent se snažil o nějaké přestupy a k tomu potřeboval asistenci mladého Fabrizia.

„Vím, že jsi začínající novinář. Pomůžeš mi? Můžeš udělat článek o dvou mladých fotbalistech, se kterými pracuji“? Řekl Romanovi. Jednalo se o Gerarda Deulofeua a Maura Icardiho. Právě přestup Icardiho byla první informací, kterou Fabrizio vypustil do světa dříve, než jakákoliv jiná média.

„ Měl jsem informaci mimo přestupové období. Agent mi volal v listopadu a řekl mi, že se dohodli s Interem a Inter, že se dohodl se Sampdorii. Můžeš říct, že přestup je skoro uzavřen. Ne ale pro leden, ale přestup se stane až v létě“

„Tak to začalo. Hned jsem si práci žurnalisty zamiloval. Přestupový trh je jako džungle. Můžeš očekávat neočekávané a to každý den. Miluju ten pocit.“

Fabrizio by však nedosáhl slávy, kterou v dnešních dnech má, nebýt dalšího profesionálního novináře Gianluca di Marzia. Tento novinář se taktéž zaměřuje na přestupový trh a má velice dobrou reputaci právě díky spolehlivým informacím. Byl to právě Gianluca, který mladému Fabriziovi předal užitečné rady. Velice mu pomohl taktéž v tom, že ho představil spoustě agentů, novinářům a důležitým osobnostem ve světě fotbalu. Dnes jsou to právě ty konexe, které pomáhají Fabriziovi sbírat důležité informace.

Tato práce se zdá býti prací snů. Jedná se však o velice náročnou a stresovou záležitost. Fabrizio si nemůže dovolit být mimo dosah déle, než je potřeba a volný čas využívá v podstatě jen ke spánku. Podle několika rozhovorů se musí spokojit s méně jak pěti hodinami. Zbytek času tráví hledáním nových informací a především telefonováním různým zdrojům, agentům, zástupcům klubů. Denně udělá ke stovce telefonátů a stráví přes 17 hodin na mobilu. Pokud chce získat informaci, nejdříve volá známým agentům. Pokud nezjistí, co potřebuje, volá zástupcům klubů a komunikuje se sportovními řediteli. Se všemi má vztah vzájemného respektu a důvěry.

Až poslední na řadě je volání samotným fotbalistům. To je dle jeho slov největší problém, neboť většina z nich ani neví, co se kolem nich nebo v klubu děje, protože vše má na starosti jejich agent. Samotný Romano toho tak ví někdy víc, než fotbalisté. Allan Saint-Maximin (fotbalista Newcastlu) se v nedávné době veřejně na twitteru zeptal Romana, zda Lucas Digne přestoupí do Newcastlu.

Dalším překvapujícím faktem je, jakému klubu Romano fandí. Tak schválně. Víte komu?

Fabrizio je dlouholetým fanouškem Watfordu FC.

„Ano jsem fanoušek Watfordu. Vím, že je to šílené, ale tento klub je část mého života. Miluju ten klub. Miluju atmosféru, logo a vše ostatní kolem Watfordu.“

Fabriziova sláva stoupá každým přestupovým oknem. Je to jeden z nejspolehlivějších zdrojů, který navíc nesdílí zbytečně moc spekulací a neověřené informace. Jaký názor na něho máte vy?

 

Děkujeme Pískej to! za spolupráci. Pokud se vám článek líbí, podpořte autora sledováním jeho stránky (tady) :)


Jak se vám článek líbil?

Průměr:

61.5%




NovějšíBundesliga Newsletter - Nic není jisté...
StaršíBundesliga Newsletter - Vlčí smečka se prokousává stále výš