Kvíz: Nominace na Zlatý míč 1997

Figo nebyl jediným hráčem Barcelony, který z klubu odešel v roce, ve kterém získal Zlatý míč. Roku 1997 si o zájem Interu řekl svými výkony brazilský šikula Ronaldo, za kterého španělský klub dostal tehdy rekordních 26 a půl milionu eur. Spolu s Ronaldem bylo v nominaci na Zlatý míč ještě dalších 49 jmen, přičemž alespoň jeden hlas dostalo 35 z nich. No a právě o jejich vyjmenování půjde v dnešním kvízu. Jak si povedete?

Pokud jste nezkoušeli předešlý kvíz na nominaci hráčů na Zlatý míč za rok 1998, najdete ho tady.

Po spuštění kvízu se pokusíte vyjmenovat co nejvíce z 36 jmen, které se v roce 1997 objevily v nominaci na Zlatý míč a zároveň dostaly alespoň jeden hlas. Hráči jsou seřazeni dle pořadí od toho nejlepšího. V levém sloupečku najdete informaci o pořadí a národnosti. Pokud se zaseknete, můžete použít nápovědu, která odhalí klub (případně kluby), v němž hráč v daném roce působil.

V celkové nominaci se objevilo dalších 14 hráčů, kteří však nedostali ani jeden hlas. Kvůli zachování nějaké přijatelné obtížnosti kvízů tyto hráče vynecháme. Pro zajímavost to byli: Sonny Anderson, Enrico Chiesa, Hernán Crespo, Iván de la Peña, Robbie Fowler, Thomas Häßler, Thomas Helmer, Filippo Inzaghi, Gianluca Pagliuca, Robert Pires, Karl-Heinz Riedle, Sergi, Davor Šuker a Ian Wright...

Kolik dokážete získat bodů? Dejte nám vědět do komentářů níže :-)

Nominace na Zlatý míč 1997

Odpověď:


U tohoto kvízu lze využít nápovědu. Po spuštění kvízu se tato možnost zobrazí nad počítadlem skóre.
Pozor! Pokud nápovědu využiješ, za každou další správnou odpověď nezískáš bod, ale jen půl bodu.
Co nápověda zobrazí? Klub(y), ve kterém hráč v roce 1997 hrával.
Chcete mít uložené výsledky kvízů?
NovějšíKvíz: Víte, kteří slávisté odehráli nejvíce zápasů pod Jindřichem Trpišovským:
StaršíKvíz: Dokážete seřadit kluby Fortuna ligy od toho nejstaršího?