Před devíti lety se odehrál nejtěsnější boj o titul v historii Premier League

Boj o titul je téměř v každé ligové soutěži nejžhavějším tématem, většinou pak končí pár zápasů před koncem sezóny, kdy si jeden z týmů vytvoří takový náskok, že již nemůže být překonán. Nestává se tak často, aby se o titulu rozhodovalo v posledním kole sezóny, téměř nikdy pak aby o cenné trofeji rozhodlo pár minut...

Přesně tento těžko překonatelný scénář se odehrál 13.5.2012 v Premier League. Před startem závěrečného kola vedli tabulku hráči Manchesteru City, druhý Manchester United však měl stejný počet bodů, případná ztráta konkurenta by mu tak mohla zajistit prvenství. United hráli na hřišti Sunderlandu, kterému již o nic nešlo, City hostilo QPR, které ještě bojovalo o záchranu v soutěži.

První poločasy obou zápasů dopadly lépe pro oba favority - Zabaleta poslal do vedení City, síť Sunderlandu rozvlnil Rooney. Blíže k titulu měla modrá část Manchesteru. Zatímco United si svůj zápas kontrolovali a Sunderland ani neměl větší potřebu cokoliv změnit, na Etihad Stadium se děly věci... Chvíli po změně stran srovnal Cisse a i když QPR šli chvíli poté po vyloučení Bartona do desíti, dokázali v 66. minutě zásluhou trefy Mackieho otočit duel ve svůj prospěch. Minuty ubíhaly, ale i když Manchester City přitápěl pod kotlem, branky se ne a ne dočkat.

V obou zápasech na časomíře svítila 90. minuta, United byli pár minut od titulu, City muselo vstřelit dva góly. Po jednom z rohů Balotelli hlavičkoval z bezprostřední blízkosti, Kenny však podržel QPR i naděje United na titul. O chvíli později následoval další roh, ze kterého Džeko srovnal skóre. Na Stadium of Light sudí fouknul do píšťalky, hráči i Alex Ferguson mají informaci, že Rangers drží remízu - titul je vážně blízko. O pár desítek sekund později však jejich naděje zhasly. Mario Balotelli obdržel míč na hranici vápna, přiťukl jej Agüerovi, který situaci vyřešil bravurně a v zápětí si již nahý do půlky těla užíval oslav se svými spoluhráči. Manchester United zažil zklamání, od titulu byl vzdálen pouhých pár desítek vteřin, ostatně ještě v době finálního hvizdu jejich sezóny se držel na prvním místě.

Těžko se představuje těsnější scénář :)

 


Jak se vám článek líbil?

Průměr:

94%




NovějšíEkonomické důsledky doby covidové
StaršíJosé Mourinho - pád z trenérského Olympu