Kvíz: Nejhodnotnější sestavy TOP evropských soutěží

Po nějakém čase tu zase máme kvíz, který bude zahrnovat tržní hodnotu hráčů, opět to ale bude trochu jiné... 

V dnešním kvízu je 6 tabulek, v každé je 11 políček, které reprezentují 11 hráčů dané soutěže. Nejedná se však o 11 nejcennějších hráčů soutěže, ale 11 hráčů s nejvyšší tržní cenou na svých postech, z nichž by se dal postavit reálně fungující tým. Je jeden brankář, čtyři obránci (jeden pravý, jeden levý, dva střední), 3 záložníci (podle formace, většinou ale jeden defenzivní, jeden běžný středopolař, jeden ofenzivní) a 3 útočníci (jedno pravé křídlo, jedno levé křídlo, jeden střední útočník). Psát budete sestavy anglické Premier League, španělské La Ligy, německé Bundesligy, italské Serie A, francouzské Ligue 1 a také je tu jedna sestava z hráčů hrajících ostatní evropské soutěže. V Serii A a Ligue 1 byla vybrána formace 4-3-3, ve zbytku je použito 4-2-3-1.

Předem píši, že jsem vybíral nejcennější hráče, kteří na daných pozicích v této sezóně skutečně hráli. Při rovnosti odhadované tržní hodnoty byl vybrán mladší hráč.

Po spuštění kvízu se objeví v každé tabulce v levém sloupečku pozice hráče a odhadovaná cena dle webu Transfermarkt.com v milionech eur. K dispozici je dodatečná nápověda, která zobrazí klub hráče. Nejtěžší bude asi tabulka na hráče v ostatních evropských týmech, tak jen trochu napovím, že 5 z nich hraje v Nizozemsku, 5 v Portugalsku a jeden v Rusku.

Kolik dokážete získat bodů?

Nejhodnotnější sestavy TOP evropských lig (2018)

Odpověď:


U tohoto kvízu lze využít nápovědu. Po spuštění kvízu se tato možnost zobrazí nad počítadlem skóre.
Pozor! Pokud nápovědu využiješ, za každou další správnou odpověď nezískáš bod, ale jen půl bodu.
Co nápověda zobrazí? Klub, ve kterém hráč hraje.
Chcete mít uložené výsledky kvízů?
NovějšíKvíz: Zlatý míč bez Messiho a Ronalda
StaršíKvíz: Klub ligových šampiónů