Kvíz: Klub ligových šampiónů

Možná jste již slyšeli o Klubu ligových kanonýrů či Klubu ligových brankářů. Jedná se o seznamy vyhlašované týdeníkem GÓL, které sdružují české hráče, jež dosáhli nějaké mety. Asi dva týdny zpět byl zveřejněn nový seznam, který nese název "Klub ligových šampiónů" a momentálně se na něm nachází 58 českých fotbalistů naší historie. V dnešním kvízu se jich budete snažit vyjmenovat co nejvíce.

Nejprve by se hodilo napsat, jak byl takový seznam vůbec poskládán... Byl vytvořen bodovací systém, hráči získají jeden bod za každou rozdílnou ligovou soutěž, kterou vyhráli. Je tedy jedno, že někdo v Česku vyhrál titul v dresu dvou rozdílných klubů, pořád je to titul v jedné zemi, tedy hráč dostane jen jeden bod. Pokud vyhraje titul např. v Česku a na Slovensku, má dva body. Bod získají i za vítězství v Lize mistrů a Evropské lize (pokud by tedy hráč vyhrál s jedním klubem ligu, Ligu mistrů a Evropskou ligu, měl by tři body). Do Klubu ligových šampiónů se dostali ti hráči, kteří získali alespoň dva body, myslelo se ale i na hráče, kteří v jednom klubu vybojovali alespoň deset titulů. Podle počtu bodů se udělují různé odznaky. Hráči se dvěma body (43 fotbalistů) mají bronzový odznak, hráči se třemi body (10) nebo deseti ligovými tituly s jedním klubem (3) získají stříbrný odznak, zlatý odznak si zaslouží hráči se čtyřmi získanými body (2).

V kvízu jsou hráči seřazeni dle získaných odznaků, v rámci jedné skupiny pak abecedně dle jejich příjmení. U každého políčka je získaný odznak a ročník narození. K dispozici je dodatečná nápověda, která zobrazí kluby, v nichž hráči své body získali.

Není to jednoduché, hlavně pro mladší fotbalové fanoušky, v kvízu se totiž nachází hned několik hráčů, kteří již delší čas nehrají.

Kolik dokážete získat bodů?

Klub ligových šampionů

Odpověď:


U tohoto kvízu lze využít nápovědu. Po spuštění kvízu se tato možnost zobrazí nad počítadlem skóre.
Pozor! Pokud nápovědu využiješ, za každou další správnou odpověď nezískáš bod, ale jen půl bodu.
Co nápověda zobrazí? Kluby, ve kterých hráč získal titul.
Chcete mít uložené výsledky kvízů?
NovějšíKvíz: Nejhodnotnější sestavy TOP evropských soutěží
StaršíKvíz: Dokážete určit, který z hráčů si zahrál za více klubů?