Speciální stý kvíz!

Máme tu stý kvíz na webu kopacak.cz! To už je moc pěkné číslo, dalo by se říct speciální a speciální bude i dnešní kvíz. Než se k němu dostaneme (dnes rozhodně doporučuji přečíst popis), rád bych napsal pár vět ke zmíněnému milníku. Pokud vás to nezajímá, klidně další odstavec přeskočte :) 

Když jsem spouštěl na webu kvízy, věděl jsem, že to není špatný nápad, že se to může líbit. Nečekal jsem ale, že si je až tak moc oblíbíte a dočkají se téměř jen pozitivních reakcí. Hlavně spuštění písemných kvízů celému projektu výrazně pomohlo a dalo by se říct, že zajistilo webu pravidelné návštěvníky. Ačkoliv kvízy tvořím sám, zásluhu na tomto pro mě úspěchu má více lidí. Musím poděkovat své skvělé přítelkyni, které jsem téměř všechny kvízy ukázal nebo poslal jako první, spoustu jich i zkoušela. Největší podíl na šíření kvízů má Vojta z velmi oblíbeného YouTube kanálu THE TOP, který mi chvíli po spuštění doplňovacích kvízů napsal a postupně natáčel, jak je řeší, což přilákalo na web mnohé jeho sledující a právě řada z nich se časem stala pravidelnými návštěvníky. Vojtovi jsem děkoval mnohokrát, vážím si toho, nebýt jeho zájmu, tak projekt není kde je, nebo rozhodně ne tak rychle. A v neposlední řadě děkuji vám všem, co kvízy zkoušíte, komentujete, a máte je nějakým způsobem rádi. Je to skvělé a vidím, že to má smysl. DĚKUJI! :) 

A teď už k dnešnímu kvízu! Byť je to doplňovací kvíz, je zcela jiný než všechny ostatní a nejde jednoduše napsat, o čem bude, odráží se v něm ale některé kvízy, které spousta z vás již dělala. Ostatní kvízy jsou ale zaměřeny na jedno hlavní téma, v levém sloupečku je nějaký text, který by mohl navést, v pravém uvidíte správnou odpověď. Dnes to bude jiné... 

Po spuštění kvízu se zobrazí 6 tabulek, každá je na něco zaměřena. V levém sloupečku uvidíte nahoře označení tabulky, v pravém je napsána nějaká věta, která by vás měla navést k tomu, co máte napsat. Když to napíšete správně, zobrazí se na dalším řádku další věta a takto půjdete dál a dál. Oproti ostatním kvízům tak neuvidíte správné odpovědi, ale pouze indicie k dalším odpovědím. Pokud kvíz ukončíte nebo vám dojde čas, zobrazením kvízu se nedozvíte informace, které poslouží k vyplnění políčka. V každé tabulce je bez hlavičky deset řádků, celkem tedy 60 odpovědí (samozřejmě jsem chtěl prvně sto, ale pak mi to u takového kvízu přišlo moc :) ).

Velkou výhodu budou mít ti, kteří na webu pravidelně dělají kvízy, drtivou většinu věcí jste v nich mohli někdy vidět. Jak jsem psal, v kvízu je 6 tabulek, každá se zaměřuje na něco jiného. První (označena Hráči) obsahuje otázky spíše o hráčích, druhá (Kluby) o klubech. Třetí (Poháry) je zaměřena hlavně na Ligu mistrů, ale najdete tam něco i k ostatním evropským pohárům. Ve čtvrté (PL) jsou věci k Premier League, tedy asi nejsledovanější lize světa, o níž tu bylo nejvíce kvízů. Další tabulka (CZ/SK) je o českém, respektive slovenském fotbale. Na některé otázky jsou dvě odpovědi, jedna se týká více Čechů, druhá Slováků, u dalších otázek byla snaha to dělat tak, aby jeden z národů nebyl zvýhodněný. V poslední tabulce (MS - repre) se zaměříte na mezinárodní fotbal, z většiny na Mistrovství světa.

Ještě zmíním nápovědu... Její aktivací se zobrazí to, co je v tabulce na 2. 5. a 8. pozici, získáte tedy další indície, které vás mohou posunout dál. Pokud vám tedy chybí jedna odpověď, tak vám nápověda vůbec nepomůže.

Dnes to bylo dlouhé, ale vzhledem ke zmíněnému milníku i netypičnosti kvízu snad pochopitelné. Konečně ale jdeme na to! Kolik dokážete získat bodů? :) 

 

Stý kvíz!

Odpověď:


U tohoto kvízu lze využít nápovědu. Po spuštění kvízu se tato možnost zobrazí nad počítadlem skóre.
Pozor! Pokud nápovědu využiješ, za každou další správnou odpověď nezískáš bod, ale jen půl bodu.
Co nápověda zobrazí? V každé tabulce zobrazí text nápovědy na 2., 5. a 8. pozici.
Chcete mít uložené výsledky kvízů?
NovějšíKvíz: Týmy roku tohoto desetiletí dle FIFPro
StaršíKvíz: Sto nejlepších hráčů podle hodnocení FIFA 19