Kvíz: Dokážete vyjmenovat týmy, které si zahrály českou nejvyšší ligu?

Český fotbal se sice aktuálně nachází v zimním spánku, i tak neuškodí si otestovat své znalosti ohledně naší nejvyšší fotbalové soutěže. V tomhle kvízu se zaměříme na její účastníky. Během 24 sezón se tam vystřídalo plno týmů, kolik jich dokážete vyjmenovat? 

Tento kvíz vyšel ve stejnou dobu jako kvíz na kluby, které si zahrály slovenskou nejvyšší ligu, vyzkoušet si jej můžete zde.

Jak je výše naznačeno, kvíz se týká týmů, které si zahrály v samostatné české lize. Celkem jich bylo 34, dva zanikly. Jsou však kluby, které na ně navazují, a které můžeme znát dnes (je u nich *), proto jsem tyhle zaniklé týmy vynechal. Plno klubů měnilo svůj název, to by snad v tomto kvízu neměl být problém, jelikož ke správné odpovědi stačí ve většině případů napsat název města (procvičování zeměpisu? :) ).

Pokud nějaký klub již nehraje nejvyšší ligu, jako odpověď se zobrazí název, pod kterým klub vystupoval v době sestupu, současné týmy jsem se snažil zachovat aktuální. Tohle by mohlo způsobit problém pouze u jednoho týmu, který hrál nejvyšší soutěž jednu sezónu (v kvízu jej najdete úplně na konci) a později se sloučil s Pardubicemi, které však nejvyšší soutěž nikdy nehrály, proto tu pochopitelně nemůžou být.

Kvíz si vyzkoušel i známý youtuber z kanálu THE TOP. Jak se mu vedlo? Na to se můžete podívat tady. Budete lepší? :) 

Poznámka: Kvíz byl aktualizován 20.7.2018.

Dokážete vyjmenovat všechny kluby, které si zahrály českou nejvyšší ligu?

Odpověď:


U tohoto kvízu lze využít nápovědu. Po spuštění kvízu se tato možnost zobrazí nad počítadlem skóre.
Pozor! Pokud nápovědu využiješ, za každou další správnou odpověď nezískáš bod, ale jen půl bodu.
Co nápověda zobrazí? První písmeno města, ze kterého klub pochází. Pokud v názvu není město, nebo je klub z Prahy, zobrazí se první písmeno názvu, pod kterým je známý.
Chcete mít uložené výsledky kvízů?
NovějšíKvíz: Sto nejlepších hráčů roku 2017 dle FourFourTwo
StaršíKvíz: Dokážete vyjmenovat týmy, které si zahrály slovenskou nejvyšší ligu?